2012. december 7., péntek

A közel ülő szemek sminkelése

Rengeteg a környezetemben élő lánynak van ilyen szeme, rettenetesen gyakori ez a szemforma. Alapvetően nincs nehéz dolgunk a sminkelésnél, néhány szélsőséges esetet kivéve, legtöbbször egyáltalán nem feltűnő ez a szemek közelsége, nem igényel túlzott odafigyelést, de persze vannak dolgok, amik jobban állnak és vannak amik kevésbé. Na kezdjük! :)

A közel ülő szemek jellemzője, hogy a két szem közti távolság kisebb, mint az egyik szem szélessége a belső szemzugtól a külső szemzugig. Vagyis, akinek a két szeme közé egy harmadik szem nem férne be, mert kicsi a hely, annak közel ülő szemei vannak.

Nagyon sok hírességnek van közel ülő szeme, szupermodelleknek és stílusikonoknak is:


 Anna Paquin:

Amanda Peet: 

Jennifer Aniston: 

Kim Kardashian:

Leticia Casta: 


Leelee Sobieski: 

Sarah Jessice Parker: 

Teri Hatcher: 

És egy nagyon szélsőséges példa: Yeardley Smith

A cél, hogy a sminkeléssel optikailag nagyítsuk a két szem közti távolságot.

A közel ülő szemeket igazából ugyanúgy kell sminkelni, mint a szomorú szemeket. A belső szemzugba mindig a világos, fényes árnyalatok kerüljenek, a külső szemzugba pedig a sötét színek. Lehetőleg, ebben az esetben is amennyire lehet, kifelé-felfelé kell satírozni a színt.   


A közel ülő szeműek kerüljék a körsatírt, mert a sötét kontúr még inkább felhívja a figyelmet a szemek közelségére. Éppen ezért az alsó tusvonalat se húzd tovább a szemed közepénél vagy a külső egy harmadánál.

A felső tusvonal lehet drámai: sötét és vastag a külső szélen, ezáltal is távolodnak a szemek egymástól és a füstös szemekről nem kell lemondani, de a belső szemzug mindenképpen világos legyen!

Csalhatunk egy kicsit azzal is, ha a külső harmadba eső szempillákat felturbózzuk egy kis tincses műszempillával vagy több réteg spirált viszünk fel oda.

A következő sminkek például tökéletesek ebből a szempontból:



 Na ennél a képnél sem a színekkel, sem a formákkal nem értek egyet, de nem is ez a lényeg, hanem a kontraszt. :)









(A közel ülő szemek gyakran mélyen ülők is illetve rejtett szemhéjjal is társulhatnak, így a sminkelésnél érdemes ennek a két szemformának a sminkelési trükkjeit is végiggondolni.)

Összességében azt gondolom, nagyon könnyű ezt a szemformát sminkelni, csak a sötét színeket kell kerülni a belső szemzugban és ennyi. :)

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...