2013. március 13., szerda

Teszt: essence superfine tusfilc + cicás tusvonal

Mostanában nagyon rá vagyok kattanva a tusfilcekre. Nagyon könnyű velük dolgozni, semmi mással nem lehet ilyen szép íveket, vékony vonalakat húzni és ecset sem kell hozzá.


Először Budget-kategóriában keresgélnem az üzletek polcain. Hosszas gondolkozás után végül úgy döntöttem, hogy az essence superfine tusával kezdtem a kísérletezést.

Csomagolás: Fekete alapon, szivárványosan csillogó fényes betűk, szép feliratok, jól záródó kupak. Kényelmes a fogása, megfelelően hosszú, nincs gond vele.


Applikátor: A korábbi tusfilceimhez képest nagyon hosszú, elvékonyodó helye van. Az anyaga szivacsos, pont olyan amilyennek lennie kell. Alapvetően merev, de ahol kell, ott rugalmas. A vége enyhén hajlik.


Illat, állag: Az állaga pont olyan, amilyennek lennie kell, nem túl híg, könnyű vele dolgozni, nincs panasz. A használat során nem éreztem semmilyen illatot, de közelről erős föld szaga van. 

Pigmentáltság, finish: Szép, fekete színe van. A felvitel során nagyon hamar matt hatásúvá válik.
A képek alapján nem tűnik olyan nagyon intenzívnek, de pont eléggé pigmentált. 


Tartósság:  Ez a tusfilc egyik gyenge pontja. A külső szemzugban ugyanis hajlamos kenődni, sőt az is előfordult, hogy ha kicsit könnyeztem, akkor fekete lé formájában lefolyt az arcomon. (Szerencsére senki nem volt szemtanúja az esetnek.) Normál körülmények között azért kibírja a napot, de nem merném fontosabb eseményekre, melegebb vagy szelesebb napokra használni, mert viszonylag könnyen megindul. 

Egy másik bosszantó dolog: Úgy megfogja a bőrt, hogy a sminklemosó se bánik el vele. Ahol pár órán át érintkezik a bőrrel, azt úgy megfogja, amit aztán se a víz, se a sminklemosó, de semmilyen olaj nem szedi le.
(Ezt láthattátok a szempilla projekt 1. részének képeinél is, a becsukott szemes képeknél, ugyanis ott is ettől szenvedtem épp.)


Egyszer sminklemosó nélkül, csak vízzel, zuhanyozás közben megpróbáltam lemosni a tusvonalamat, de persze nem jött le, csak egy óriási kékes fekete paca keletkezett a szemem körül. Na mondom semmi baj, még megmosom a hajam, ez-meg az, majd a sminklemosó leszedi. Igen ám, de az alatt a 10 perc alatt úgy megfogta a bőrömet még így felhígított, vizes állapotában is, hogy mikor végre neki estem volna a vattakoronggal már alig-alig jött le. Dörzsölgettem vagy 10 percig, mire elfogadható lett az eredmény.

És még valami: Az applikátor végéből idővel elfogy az erő. Hiába tárolom fejjel lefelé, az utolsó 2 milliméter az applikátor végén már nem fog rendesen. Nem szárad ki, de érezhetően halványabban fog (az applikátor tövéhez képest), így a tusvonal cicás részét már csak sokadjára tudom szépen megrajzolni.

Összességében: a csomagolás, az illat, az állag, a szín, a pigmentáltság rendben van, de az applikátor végének kiszáradása, a tartóssága és lemoshatatlansága miatt nem lett a kedvencem. Ezt a filcet még elhasználom, de hamarosan újat próbálok ki, hátha azzal nem lesznek ilyen bajok.

Ti is szeretitek a tusfilceket?        

11 megjegyzés:

  1. Még nem próbálkoztam a tusfilcekkel, de szeretnék, csak nem tudom, melyikkel kezdjem :)

    VálaszTörlés
  2. Én szeretem ezt a tusfilcet, bár ugyan azt tapasztaltam mint te, azzal a kivétellel, hogy nekem az Yves Rocher-s kétfázisú lemosóm szépen lehozza. És ez legalább nem tapad fel egy idő után a szemhéjamra ellentétben a Maybelline és kb összes egyéb márka géles tusával ellentétben:) De ha találsz jobbat, oszd meg, és én is teszek vele egy próbát!:)

    VálaszTörlés
  3. Én a MUA-tól rendeltem kb 1 fontért, és minden szempontból tökéletes. Szépen fog, nem kenődik, lemosható, olcsó. Nagyon szeretem, csak ajánlani tudom!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép a tusvonalad. :) Az Essence Black Mania-t használtam régen, az borzalmas volt. :D A Catrice Carbon Black filces tusát nagyon szerettem. Szuperfekete volt, tartós, de könnyű volt lemosni. Sajnálom hogy kivonták a forgalomból. :-/ A sima fekete tusuk is megvan, az is nagyon jó, de ugyanúgy nehéz lemosni, mint ezt az Essence tust.
    Megvan az Essence Sun Club is, az tényleg zseniális, de egyáltalán nem vízálló, sőt simán le lehet mosni vízzel.
    Maybellie filces tusa is nagyon jó, majd próbáld ki. :)

    VálaszTörlés
  5. nekem egyébként ez az alapvető gondom a tusfilcekkel, hogy sajnos nagyon jellemző hogy ahogy te is írtad elfogy az erő belőlük.
    és elég hamar be is száradtak amikkel eddig próbálkoztam...

    viszont ez egy ördögi kör hogy olcsót vagy drágát vegyek..
    ha olcsót veszek akkor valószínű nem lesz olyan jó minőségű, ha drágát akkor pedig félő hogy agyoncsapom magam hogy olyan drágát vettem és végül az is beszárad...

    VálaszTörlés
  6. a sun clubos is ugyanilyen formájú, nem kifejezetten vízálló, és a vége nekem sem fogott, igaz a bőrömet nem fogta meg.
    most a catrica filces tusát nyúzom, annak nem ilyen hosszú a "hegye", de nem is haldoklik, lemosható, és rajtam még egyszer sem indult meg. msámilyet még nem próbáltam, régebben csak sima ecsetest használtam, de ezekkel reggel nekem gyorsabban megy a rajzolgatás.

    VálaszTörlés
  7. Wáá, de szép vonalat húzol :]
    Én régen nem szerettem a tusfilceket, de egyre jobban tetszenek :]

    VálaszTörlés
  8. Vártam már ezt a tesztet nagyon. Kíváncsi voltam, hogy csak én vagyok ennyire szerencsétlen ezzel a filccel, vagy más is küzd vele. Az enyém szép szénfekete vonalat húz, könnyű is vele dolgozni. Egy darabig. Utána valahogy "elfárad" a filc vége, és nyeklik/hajlik, nem oda megy a festék, ahova én szánom. A második bosszantó dolog a tartósság. Nagyon könnyezős típus vagyok, de nálam nem is ezzel volt a fő probléma. 3-4 óra elteltével felmászott a szemhéjamra egy ronda, éles, jól kivehető fekete csík. Más tusokkal ez eddig még nem fordult elő. És innen jön a harmadik gondom vele. Ha egyszer felmászott, az valóban ott is marad. Ahogy írtad, lehetetlen lemosni. A legutóbbi használat után 3 napig nézegettem a szürke csíkot a szemhéjamon és a pillasoromnál. Ritkán teszek ilyet frissen vásárolt termékkel, de ezt ki fogom dobni. Csak azért tartogatom még, mert 850 Ft-ért vettem, nem szívesen dobálózok már ennyi pénzzel. Ha nézegetem a fürdőszobapolcon, talán egy csapásra telepatikusan megjavul vagy ilyesmi :D Használni viszont így nem merem... Nekem nagyon nagy csalódás volt, pedig nagyon szerettem volna szeretni :(

    VálaszTörlés
  9. Én nagyon szeretem ezt a tusfilcet, bár tényleg igaz hogy ha könnyezek és nem figyelek oda megfogja a bőrt (nekem szintén a kétfázisú lemosó segít lehozni).

    VálaszTörlés
  10. Én világéletemben filces tusokat használtam és eddig amelyikeket megismertem azokat nagyon szeret(t)em. Először AVON extra lasting volt, most pedig Oriflame-eset használok, de kíváncsi vagyok az új essence-re, a No matter what-ra.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...