2012. december 8., szombat

Anyajegy eltávolítás tapasztalatok


Mindig is sok anyajegyem volt. Sok apró, egy-két nagyobb is, de hosszú évekig nem zavartak különösebben. Az utóbbi időben viszont egy-kettő igencsak megváltozott, kiemelkedett, megnőtt, változott a színe, ezért fél évvel ezelőtt úgy döntöttem, ha lehet, megszabadulok pártól.

Alapvetően 3 kiálló anyajegy miatt vágtam bele az egészbe: volt egy kisebb a kulcscsontom fölött, ami eléggé zavart, egy a bal hónaljamban és egy a jobb hónaljamon. Ezek kezdetben kicsik és laposak voltak, de a nyakba kötős felsők, pántok és a heti többszöri borotválkozás hatására kiemelkedtek (állandó irritációnak voltak kitéve) és nagyon féltem, hogy egyszer véletlenül leborotválom őket vagy belekapok, vagy ilyesmi, és valljuk be, nem is tetszettek...

A folyamat a bőrgyógyászaton indult augusztus 8-án.
A szakrendelésen a doktornő szinte teljesen levetkőztetett és összes anyajegyemet megvizsgálta egy kis nagyítóhoz hasonlító műszerrel, testrészről testrészre. A legtöbb anyajegy persze teljesen szabályos volt, de talált párat, amire azt mondta, megelőzés céljából jó lenne eltávolítani. Ezek közül kettőt én is mindenképpen szerettem volna leszedetni, úgyhogy örültem neki, hogy Ő is azokat szúrta ki.
  
Ez azért volt különösen fontos Nekem, mert TB alapon anyajegyet csak akkor lehet leszedetni, ha egészségügyi szempontból is kívánatos a műtét. Ha az anyajegy szerkezete teljesen szabályos, csak esztétikailag nem szép, azt sajnos nem fogják leszedni ingyen.

Mivel egyszerre csak 4 anyajegyet vesznek le, ennek megfelelően a 4 leggyanúsabb anyajegyet jegyeztük fel a sebészeti beutalómra. Megegyeztünk, hogy a nyakamon lévő az szabályos, így az ott maradhat, a két hónaljban lévő gyanús, ezért műteni kéne, illetve talált még kettőt a hasamon, ami engem abszolút nem zavart (nem volt kiemelkedő, de nagy volt, szabálytalan szélű és a színe sem volt egyenletes), de a doktornő azt mondta, azokat is jó lenne leszedetni.

Anyajegy a hasam bal oldalán

Anyajegy a hasam jobb oldalán

 A jobb hónaljban található anyajegy

A beutalóval a kezemben egy hét múlva megjelentem az SZTK sebészeti osztályán, hogy egy sebész is lássa az anyajegyeket, illetve hogy megegyezzünk a műtét időpontjáról. Megmutogattam neki is a 4 műtétre váró anyajegyet, és mivel a nyakamon lévő nagyon zavart, neki is felvetettem, hogy mi lenne, ha az is bekerülne a halálra ítéltek közé.

Szerencsém volt, azt mondta a doki, hogy az más típusú anyajegy, mint a többi, így el lehet kötni. Ez tulajdonképpen annyit jelent, hogy érzéstelenítés után (Lidokain és szuri) kissé megemelik a bőrt és egy sebészeti fonallal csomót kötnek az anyajegy töve alá. Ezzel tulajdonképpen elvágják a tápanyag útját és az anyajegy magától leesik.

A dokinak természetesen igaza volt. Az egészből semmit nem éreztem, 5 percig sem tartott a művelet és kb. egy hét alatt valóban leesett magától az anyajegy. (Addig viszont egy kis fekete csomó díszelgett az anyajegy mellett és érintésre egy picit azért fájt is.) Az első anyajegytől tehát viszonylag hamar megszabadultam, a műtétre viszont kb. 4 hónapot kellett várnom: november 15-ére kaptam időpontot.  

November 15-én délelőtt jelentkeztem a kórház sebészeti osztályán. 4 másik lány is várt hasonló műtétre aznap velem együtt, ők is anyajegyek és zsírcsomók miatt jöttek. Pechemre én voltam az utolsó, így viszonylag sokat kellett várnom és a végére azért elég ideges lettem, féltem, hogy mit fogok érezni, milyen lesz a műtő, lesz-e vér (a vér látványától rosszul leszek és volt már hogy el is ájultam.), meg ilyesmi..

Mikor végre a műtőbe kerültem, egészen kellemesen csalódtam. A műtőben szólt a rádió, mindenki nagyon közvetlen és barátságos volt, viccelődtek egymással, ami rám is jótékony hatással volt. :)
Felfektettek a műtőasztalra és minden anyajegyet érzéstelenítettek valami hideg spray-vel és injekcióval is.

Nem tudom meddig tartott maga műtét, nekem azért már a második anyajegy után elegem volt, bár fájdalmat abszolút nem éreztem, inkább csak kellemetlen volt egy-egy folyamat. Néha úgy éreztem, mintha kapargatnák a bőröm, illetve a varrásnál (merthogy a sebészek ilyenkor mélyen kimetszik az anyajegy gyökerét is és utána pár öltéssel összevarrják a sebet) olykor-olykor éreztem, amikor először áthúzta a tűt a bőrömön (kis szúrás volt csak) és azt is, hogy az öltésekkel a doki összehúzza a bőrt. A sebekre fedőkötést kaptam, miután Betadine-nel jól lefertőtlenítették őket. 

Bár abszolút kibírható volt az egész, a vérnyomásom már a művelet felénél leesett, ezért le kellett dönteni a műtőasztal fejrészét és sajnos a végére sem múlt el a rosszullét. Amint felültem, azonnal elkezdtem szédülni. Nyilván csak az izgalom volt az oka, de azért fél órára befektettek egy terembe, hogy megnyugodjak.
Miután elmúlt a szédülés, a vérnyomásom rendbe jött és az arcom sem volt már falfehér, utamra engedtek, de másnapra visszarendeltek kontrollra.

A fedőkötések:


A kötések persze kicsit zavartak, fürdésnél is vigyázni kellett, hogy ne érje víz őket, meg azért óvatosan mozogtam, mert húzódott a bő

Másnap leszedték a fedőkötést, megállapították, hogy "szép" a varrat és a doki befújta egy - ahogy ő mondta - "láthatatlan fedőkötés" spray-vel, ami állítólag miután megszárad színtelen réteget képez a bőrön, így a varratot nyugodtan érheti víz, tusfürdő, bármi, nem lesz baj. Azt is mondta, hogy ha akarom, ragasszam le a sebeket sima sebtapasszal, de tulajdonképpen nem szükséges. A dokibácsi 10 nap múlva, november 26-ára rendelt vissza varratszedésre.

A varratok a műtét után 1 nappal:




Na azt a 10 napot azért megszenvedtem kissé. A varratok az első napokban azért fájtak, húzódott a bőr, szúrt, sajgott. Egy pár nap múlva már azért csillapodott a fájdalom, nem volt ez olyan erős vagy kibírhatatlan, de azért éreztem minden sebet

A hasamon lévő két varratot először nem is akartam leragasztani, azok nem zavartak és nem is fájtak annyira az elején sem, de a cérna állandóan beleakadt a farmeromba, ami azért kellemetlen volt, így úgy döntöttem, menjen rá a sebtapasz.
A hónaljamban lévő kettőt viszont muszáj volt leragasztanom, mert ahogy leengedtem a karom, a cérna nagyon szúrt. Ügyelni kellett arra, hogy hogyan fekszem éjszakánként (ha rosszul mozdultam, vagy rossz szögben tettem a karom az oldalamra, azonnal éreztem a szúró fájdalmat) illetve öltözködésnél és nyújtózkodásnál mindig úgy éreztem, mintha nyílna szét a seb, de persze ilyesmiről szó sem volt.

Ami még zavart: nem lehetett borotválkozni (még jó, hogy tél van), nem lehetett rendesen fürödni sem, mert ha hozzáértem a varrathoz, na akkor azért frankón fájt, szóval óvatosan kellett zuhanyozni is.

A 10. nap végére már elegem volt az egészből, így nagyon örültem, hogy aznap végre kiszedik a varratokat, és életem újra normálisan az életem. :) Igaz, hogy 3 órát kellett várnom a dokira, mert épp életmentő műtétet hajtott végre, de szerencsére még aznap, nagyon hamar, kb. 3 perc alatt kiszedte a varratokat, odaadta a papírjaimat, közölte, hogy egyik anyajegy sem volt rosszindulatú és már mehettem is. 

 Varratszedés után 1 nappal:



A varratszedéstől egyébként rettenetesen féltem, de egyáltalán nem volt vészes, a doki egy ollóval kicsit alányúlt az öltéseknek, elvágta a cérnákat, és gyorsan, ügyesen kiszedte őket. Ezt sem lehet igazából fájdalomnak nevezni, persze azért éreztem és kicsit vérzett is, de nem volt gáz.

Azóta eltelt már több mint egy hét és egészen szépen gyógyul a bőröm. Persze először pirosak voltak a hegek és varr is volt a tetejükön, a bőr is sérült volt körülötte, de most már napról napra szebbek, a varr is lejött mindenhonnan és már egészen szépen halványulnak a hegek. (Nem kenem semmivel, mert a doki azt mondta, hogy nem kell, de azért vissza kell mennem a bőrgyógyászatra, hogy ott is megnézzék.)

Ez a heg már alig látszik. :)

A jobb hónaljban lévő heg. 

A hasam bal oldalán lévő heg. 

 A jobb oldali heg. Ez a legnagyobb.

Összességében abszolút kibírható volt a műtét, nem bántam meg, hogy rászántam magam. Ha nem a hónaljamban lettek volna a varratok, valószínűleg a gyógyulási folyamatot sem szenvedem volna meg annyira, hiszen a hasamon lévők abszolút nem zavartak, leszámítva az első pár napot.

Nektek volt már hasonló műtétetek? 

34 megjegyzés:

  1. nekem volt kettő is. az egyik az oldalamon nemrég, meg egyet leszedtek a hátamról pár éve. egyiknek sem volt semmi baja, de engem zavartak és féltettem is őket melltartópánttól, meg attól hogy kikaparom :( sajnos elég nagyok voltak, a hegük is szépen látszik, nagyobbak mint a tieid de inkább ez legyen, minthogy később legyen velük probléma.és még mindig "szebb" egy rózsaszín csík mint egy nagy sötétbarna folt :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi az írásod, nagyon hasznos volt számomra.Én is tele vagyok anyajegyekkel, de még nem szántam rá magam arra, hogy levetessem őket.

    VálaszTörlés
  3. nekem az arcomon van 2elég nagy, és eléggé kidudorodnak, változik néha a színük..énis tervezek elmenni, csak valami olyan időpontot kell keresnem amikor itthon lehet (pl nyári szünet), mert azért sebes arccal nem tudom hogy járnék suliba..ezt nemtudod hogyvan hogy arcról is leszedik így? vagy ott máshogy?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szia! bocsi, hogy én írok, de nekem egy hét múlva szednek le 3 anyajegyet az arcom bal feléről. Először is nagyon fontos, hogy ősszel-télen szedesd le, én is most fogom, mert nem igazán érheti nap. Nyáron nem is szoktak ilyeneket csinálni, csak ha rosszindulatú és sürgős beavatkozás kell. Több hónap is lehet a gyógyulási idő, de persze pár hét után azért már "orvosilag" gyógyult vagy. Se szoli, se nap, se túlzott hideg (síelés), se szauna. Nekem most jön a vizsgaidőszak, január végéig itthon tanulok, kb ki se mozdulok a vizsgákon kívül ami azért is jó, mert ugye semmi alapozót nem használhatsz rá pár hétig, különben lehet, hogy a hegek sötétebben maradnak meg. Szóval nyáron semmiképp, szerintem télen gyorsan túl jutsz rajta, akkor a nagy sállal még takarni is tudod!

      Törlés
    2. köszi!
      megfogadom a tanácsodat, de sajnos ez a tél már nem jó mert sokfelé kell futkoznom..de jövőre szerintem akkor úgy fogom ütemezni hogy télre szabad legyek , és egybekötöm szem műtétettel, mert az is kellemesebb szerintem télen
      köszi még egyszer!

      Törlés
    3. Szia nekem pont ma szedtek le a fejemről egy anyajegyszerűséget, a műtét után beragasztották de fáj is, mert ugye a fejeden nincs sok felesleges bőr. De nekem 3 hét múlva szedik ki a varratokat.

      Törlés
  4. Az a baj a varratok nem fognak halványodni. Én jópár éve szedettem le, mert nagyon nagyok voltak, az oldalamon.

    VálaszTörlés
  5. Fognak halványodni, de nem mindenkinél ugyanúgy. Függ attól mennyire hajlamos a bőr a hegesedésre+honnan szedtek le anyajegyet (a kor sem elhanyagolható, mert egy fiatal bőr jobban regenerálódik), ez enyéni mindenkinél. Van akinél minden heg kleoidos lesz. De lehet kenegetni direkt hegkezelő géllel, ha időben elkezdi az ember sokat segít.
    Rólam is lekell majd szedni többet is, de még én se szántam el magam h. elmenjek dokihoz. Magánorvoshoz kell majd mennem, mert itt sarlatánok vannak (gondolom várólista is lesz szép hosszú). Egyik ismerősöm a térdéről szedetett le egy pici foltot... tényleg kicsi volt kb. mint egy gombostű vége (alig látszott szabad szemmel), de őt zavarta. Sebész metszette ki neki és egy napot a kórházban aludt miatta. Na nekem most nem nagyon van kedvem bent aludni... főleg TB-re állami kórházban h. még összeszedjek valami fertőzést esetleg, jön majd az infulenzaszezon lassan. Azt mondjuk nem értem h. miért nem szánják a pénzt magától felszívódó varratokra, akkor nem kellene vele bajlódni h. kiszedjék, ok h. drágább, de szerintem ezt kifizetné a páciens inkább. Kontrollra meg mindenképp kell menni.

    VálaszTörlés
  6. Ne haragudj, hogy ezt mondom, de hihetetlen, hogy nem plasztikai varratokat (tovafutó) használtak :( Nekem is szedtek le 3 db-ot és már semmi nyoma nincs az ég világon. Kb. fél évig volt egy-egy rózsaszín csík, de azóta nem tudnám megmondani, hogy hol voltak pontosan. Pedig nekem is TB-re csinálták!

    VálaszTörlés
  7. Nekem is pont most szedték le őket... konkrétan 5-öt (köztük volt egy nagyobb, 1,5centis):)) Most kedden szedték ki a varratokat,és nálam is ilyen kék cérnát használtak. Viszont én nagyon hamar sorra kerültem...Odamentem 1-szer,és a jövő hétre már be is írtak...:)

    VálaszTörlés
  8. 14 éves korom körül szedettem le, sajnos mind a 2 ilyen púpos maradt. :( Pedig 6 év telt el.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt úgy hívják, hogy keloidos heg. Amikor duzzadt, piros, és nem sokban különbözik a műtét utáni hegektől, tehát nem halványodik és stb. Elvileg krémekkel lehet rajta segíteni, nekem nem sok tapasztalatom van, nézz utána kicsit.
      Mindenesetre engem elszomorít, hogy az orvosok egyáltalán nem figyelmeztetnek a keloid veszély miatt. Mert ha valaki esztétikai okokból pl leszedet egy anyajegyet a nyakáról, aztán majd ott éktelenkedik egy 10 centis keloidos vágás, amit mindenki megbámul, az aztán tényleg nem elégíti ki az eredeti esztétikai követelményt.

      Törlés
  9. Elgondolkodtattál. Nekem nincs sok, de egy a bal alkaromon mintha nőtt volna, és nem is egyforma színű, a fene se tudja... talán kérek időpontot bőrgyogyóra, és megnézetem.
    Hasznos, és korrekt post, elejétől végéig, mindennel együtt. :)

    VálaszTörlés
  10. Sziasztok!
    Nekem most szedtek le 12 anyajegyet (ot hete), mondjuk a fele nagyon pici volt es mar nem latszik nyomuk. Viszont a nagyobbak, amiket felszivodo varrattal latott el az orvos nem valami szepek. Majdnem egy honapig nem estek le a bor feletti cernak es utana nagyon piros maradt a bor. Szeretnem megtudni, hogy ez termeszetes-e es el fognak-e halvanyodni a sebek? Ha igen, mennyi ido mulva? Egyebkent melyik varrat a jobb a hagyomanyos vagy a felszivodo varrat?
    Kerlek segitsetek valaszaitokkal! Halas koszonet.

    VálaszTörlés
  11. Hali!
    Nekem is van ilyesfajta tapasztalatom, nekem a hátamról vettek le egy 6x11 mm átmérőjű anyajegyet, illetve két kisebb de kitüremkedő naevust a vállamról és a könyökömről. Tapasztalatom szerint az érzéstelenítő injekció baromira fáj, de a műtét maga gyors és fájdalommentes. Én a tapaszokat öt nappal később vehettem le, a két kisebb varratot pedig két, a hátamon lévő nagyobbat pedig 3 hétre rá vették ki. Egyedül a hátamon lévő volt érzékeny, ráadásul pont a melltartópánt alatt is helyezkedett el, de túléltem! :D
    A hegek még pirosak, de szépen gyógyulnak. :)

    VálaszTörlés
  12. Sziasztok!
    Nekem ma vettek le kettő anyajegyet, egyet a köldökömből, egyet meg a jobb alkaromról. Az injekció kicsit fájt, ahogy benyomta az orvos a bőr alá, de a műtét nem. Most du. van, egy picit szenvedek mert, se ülni, se feküdni nem tudok, mert annyira húzódik. Remélem pár nap alatt csillapodik, mert van egy 2 éves pici fiam és őt sem tudom sem megemelni, sem vele futkosni. Varratszedésre két hét múlva kerül sor. Remélem hamar eljön.
    Annyit még kérdeznék tőletek, a kötéseket milyen gyakran cseréltétek? Mert nekem saját magamnak kell, azt mondták először kb. két napig maradjon rajta az eredeti kötés.Köszi a válaszokat!
    További szép napot mindenkinek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem cserélgettem a kötést, nem is kentem semmivel, csak ragtapasszal fedtem le őket, amíg el nem jött a varratszedés.

      Törlés
  13. Sziasztok!
    Csütörtökön megyek két anyajegyet levetetni magánorvoshoz, mert rossz helyen vannak, sokszor belekapok (nyak és csípő). Azt szeretném kérdezni, hogy a műtét után meddig nem érheti víz a sebeket?
    Mikor lehet majd esetleg fürdőbe menni vagy szolizni? Nem létfontosságú dolgok, csak kérdezem. Lassan tavaszodik, a nap is sütni fog, és meddig kell majd kendővel óvni a nyakamon lévőt, hogy ne érje nap?
    Egyébként itt (Szegeden) szintén nem veszik le ingyen, mert nem rosszindulatú, úgyhogy magánorvost kellett keresni, és igencsak borsos az ára...:(
    Előre is köszönöm a válaszokat!
    Szép napot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy mikor érheti víz a sebeket, az változó, és függ a dokitól is.
      Az arcomon lévő anyajegyet, amit most, egy-két hete szedtek le, azt 10 napig nem érhette víz és folyamatosan le volt kötve. (így nap sem érhette ez idő alatt)

      A posztban említett anyajegyekről viszont miután leszedték a kötést (a 2. napon) és befújták ezzel a "kötés spray"-vel, na azokat utána azonnal érhette víz és be se kötöztük.

      Szoliba és fürdőbe szerintem ne menj, és biztos, ami biztos, kérdezd meg a dokit majd a víz kérdésről...

      Törlés
    2. Köszönöm Katie! :)
      Igen, mindenről kifaggatom majd, az lesz a legjobb!
      Szép napot!

      Törlés
  14. Szia Katie!
    akkor most az arcodról is levetettél egyet? Megkérdezhetem, hogy hol végezték el a műtétet, milyen cérnával, mennyibe került, és most hogy néz ki? Elégedett vagy vele?

    Mert én is az arcomról szeretnék egyet levetetni (kimetszetni) gyakorlott sebésszel. Az arcom bal oldalán van, bár teljesen normális, sima és ártalmatlan, kb 1 cm átmérőjű, így esztétikailag zavar engem már jó rég óta.

    Szerinted hol vetessem le? Te kit ajánlasz? Plasztikai sebész, vagy TAJ kártyás?
    Neked milyen most, hogy néz ki a helye? Használtad a fentebb ajánlott gélt?
    Fontos nekem, h ebben informálódjak.

    Köszönöm előre is a segítő válaszodat! :)
    Zoltán (26)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az arcomról is lekerült egy nemrég. A dunaújvárosi kórházban végezték a műtétet, a fül-orr-gégészeten. Semmibe nem került, mivel beutalóval, bőrgyógyász ajánlására mentem, tehát TB alapon megcsinálták.

      Fogalmam sincs milyen cérnával csinálták, mert a varrás után leragasztották, másnap leellenőrizték, kötést cseréltek, majd újra leragasztották és legközelebb pedig már szedték is ki a varratokat.

      Egy pici rózsaszín csík maradt a helyén, de szerencsére folyamatosan halványul. A hasamon lévő hegek (amik a fenti képeken is vannak), már alig látszanak, szinte már fehérek. De ez egyénfüggő.

      Ezek az anyageltávolító műtétek rutinműtétek (mikor én ezekkel bent voltam, 1 nap alatt még min. 5-en jöttek anyajegyműtétre) és a hegeim abszolút szépek lettek, pedig egyszer sem plasztikai sebész csinálta a metszést. Én nem ragaszkodtam a plasztikai sebészhez (bár kérhettem volna a sebészeten, hogy a plasztikai sebész műtsön, de ez nálam nem volt szempont), sőt mint már mondtam, a magánrendeléshez sem, nem akartam súlyos pénzeket kifizetni, ha egyszer ingyen is megcsinálják...ezért fizetjük a TB járulékot, nem? :)

      Van itthon Contratubex, de nem igazán használom, mindig elfelejtem, viszont anélkül is szépen gyógyulnak a hegek.

      Törlés
  15. Köszönöm szépen a választ :) Örülök neki, hogy minden ilyen szépen és jól alakult! ez kifejezetten biztató :) Zoltán

    VálaszTörlés
  16. altatást lehet kérni?
    és szíkével vagy lézerrel csinálják?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem kértem, de nem is hiszem, hogy lehetne. Ahhoz már aneszteziológus kellene, amihez meg EKG meg mit tudom még mi, ami nem olcsó, ráadásul teljesen felesleges, mert abszolút fájdalommentes az egész. Maximum egy kicsit kellemetlen...

      A sebészeten/kórházban szikével csinálják. Egyrészt azért, mert sebészek és imádnak vágni :) :P, másrészt mert a lézerrel nem metszhető ki teljesen az anyajegy gyökere.

      Törlés
  17. Nagyon tetszik ez a post is!! Ilyet még másnál nem láttam, ezért nagyon szimpatikus lettél, még szimpatikusabb :)
    Az anyajegy-téma nálam mindig is nagyon ment, átestem már én is 2 ilyen műtéten. Fura, de teljesen az ellenkezőjét tapasztaltam az általad leírtaknak :D Én esztétikai okból szedettem le az egyiket, amit elvileg nem lehetne TB-re, de nekem simán megcsinálták ingyen. És előtte bőrgyógyásznál sem voltam, szóval csak simán odamentem, hogy szeretném ha levenné. Na hát ez meg is volt, de rémesen ,,kontárok" voltak. (velem). Nyilván mindenkinek vannak rossz tapasztalatai az egészségügyből, hát ez is az volt, meg nekem már lassan több lesz a rossz, mint a jó :)

    VálaszTörlés
  18. Nekem pont egy hete szedtek le egy anyajegyet a combomról, nem érheti víz a sebet, folyamatosan le van ragasztva, mert kidörzsölné a farmer, nem fáj, csak húzódik. Bőrgyógyász mondta, hogy mindenképpen le kell szedni, amúgy szerintem elfért volna, de jobb óvatosnak lenni...
    Most ilyen:
    (kicsit nem annyira esztétikus, aki nem szeret sebeket nézegetni, az ne nézegesse!!!)
    http://kepfeltoltes.hu/140325/egy_hetes_seb_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    VálaszTörlés
  19. Engem az érdekelne, van e valamilyen hátránya az anyajegy levételnek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy érted van-e kockázata a műtétnek? Szerintem nincs, bár nem vagyok orvos.

      Törlés
  20. Szia! Kicsit későn ugyan, de most vagyok ilyen helyzetben és láttam a posztodat erről. Nekem fent van az orromon, közel a szememhez, és fül-orr-gégére küldtek. Akkora feneket kerítenek neki, hogy nagyon félek, hétfőn kell menni a beavatkozásra. Olyasmik, hogy ne egyek előtte éjfél utántól, aznap ne igyak, és még a fülbevalóimat is ki kell szeni. Nálad volt ilyesmi?? Nagyon köszönöm, ha válaszolsz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos én is elég későn láttam csak, hogy írtál, de azért válaszolok. A fül-orr-gégészeten nagyobb feneket kerítenek a dolognak, a nővérek és a dokik is sokkal többet fontoskodtak, mint a sebészeten. Mivel műtőben zajlik a kimetszés, és mivel rutin műtét, de mégis csak egy műtét, aminek ugyan kis kockázata van, de adódhatnak kisebb problémák, ezért gondolom ugyanúgy járnak el, mint egy normál, nagyobb műtét esetén. Ezért nem ehetsz/ihatsz előtte szerintem, illetve a fém dolgokat mindig levetetik az emberrel, ha bemegy a műtőbe, akármilyen kis dologról legyen is szó, szóval ez tök normális. :) Tudom, paráztatnak, de inkább legyenek körültekintőek és aggódjanak többet, minthogy félvállról vegyék a dolgot. :)

      Törlés
  21. Elég régi a poszt ahogy látom de én most találtam rá. Viszont egy olyan kérdésem lenne hogy voltak valakinél ezután szövődmények?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam semmi! 🙂 Szinte meg sem látszik a helye .

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...