2012. december 30., vasárnap

Maybelline Color Tatto vs Catrice Made to Stay

Ma két krémes szemhéjfestéket hasonlítok össze: a Maybelline Color Tatto-ját és a Catrice Made to Stay szemhéjfestékét. A Color Tatto talán a legnépszerűbb krémes szemhéjfesték a piacon jelenleg, de a Catrice-t is sokan szeretik.

A csomagolás:


Catrice: a Maybelline-hez képest magasabb, kisebb átmérőjű üvegtégely, matt fekete csavaros tetővel.Jól záródik. Szerintem aranyos, tetszik a fényes címke a tetején (ami hű a szemhéjfesték színéhez). :) A tégely alján látható az árnyalat neve és a mennyiség, 5 g.


Maybelline: Szintén üvegtégely, szintén fekete műanyag tető, jól záródik, viszont a címkén nem látható, hogy hány gramm a kicsike. A tégely alja lehetne akár a teteje is, jobban néz ki, mint a vonalkódos kupak és egyértelműen látszik a szín is.


A párbaj győztese: A Color Tatto. A tégely szája jóval nagyobb, így könnyebb belenyúlkálni. Egyébként mindkettő rendben van.

Illat, textúra: 
Catrice: Zavaró, erős illatot nem fedeztem fel, az állaga kellemes, megfelelően krémes. 
Maybelline: Először keményebb, de aztán pillanatok alatt megpuhul és finom, krémes lesz. Illata nincs.


A párbaj győztese: Holtverseny. Mindkettő megfelelő.

Szín, finish: 
Catrice: Szép, metál fényű, hideg világos lila festék, enyhe rózsaszínes beütéssel. Nagyon apró, szépen fénylő csillámokat is tartalmaz. Az árnyalat neve: Mauvie Star.
Maybelline: Selyemfényű, hidegen csillogó középbarna. Sötét barnával, feketével szoktam párosítani, nem túl különleges, de nagyon szép. Az árnyalat neve: On and on Bronze.



A párbaj győztese: Tudom, hogy a színeket nem igazán érdemes összevetni, de ha mégis, akkor Nálam most a Catrice lilája a nyertes. Nagyon szép ez a szín.

Pigmentáltság, eldolgozhatóság: 
Catrice: A pigmentáltsága teljesen rendben van, ráadásul építhető is, de nehéz egyenletesen felvinni és eldolgozni. Ecsettel és ujjal is próbáltam, de mindig kicsit pikkelyes lett az eredmény. (Ezt persze csak közelről lehet látni.) Sajnos nem könnyű vele dolgozni.

A pikkelyesedés...

...amit az ecsettel le tudtam nyomogatni, de így sem tökéletes. 

Maybelline: A Color Tatto-t gyerekjáték eldolgozni és szebb, egyenletes a végeredmény is. Nem pikkelyesedik. A pigmentáltsága remek, de építhető is.
A párbaj győztese: Egyértelműen a Maybelline.

Tartósság: 
Catrice: Kiválóan teljesít, szemhéjalappal együtt több mint 12 órát kibírt. Nem gyűrődik, nem kenődik. Nincs rá panasz, bár a kezemen végzett szappanos víz azért viszonylag könnyen elbánt vele. Sminklemosóval könnyen lemosható.
Maybelline: A szemhéjamon nem volt rá panasz, bár mindig tettem alá szemhéjalapot. Mivel azonban a kezemről erős dörzsölés és rengeteg folyékony szappan hatására sem! jött le tökéletesen, azt hiszem alap nélkül is simán venné az akadályokat. Nem gyűrődik, nem ül bele a ráncokba, nem kenődik. Ettől függetlenül, sminklemosásnál nem volt gond vele.  
A párbaj győztese: Holtverseny. A kezes próbán a Maybelline jobb volt, de igazi bevetésen mindkettő a vártnál sokkal jobban teljesített.

Ár, beszerezhetőség: 
Mindkettő megtalálható a drogériákban, a Catrice 1000 Ft körül van, a Maybelline kb. 2000 Ft.

A végső győztes: Nálam egyértelműen a Maybelline Color Tatto. Pontosan azt nyújtja, amit egy krémes szemhéjfestéktől elvárok és kiküszöböl minden hibát, amit eddig a többi krémes festéknél tapasztaltam.  
Egyszerűen tökéletes.
A Catrice-t is nagyon szeretem, bekerült az állandó kollekciómba, mert nagyon tartós, szépen pigmentált, nagyon szép a színe, a csomagolása, a finish-e, de sokkal nehezebb vele dolgozni, így reggelente, nagy rohanásban nem szívesen nyúlok érte. 


Ti is kipróbáltátok mindkettőt? Nektek mi a véleményetek?

8 megjegyzés:

  1. A Catrice-re fájt a fogam, de...amiért ilyen csúnya pikkelyes és sokat kell vele nyűglődni, lehet kimarad a kosaramból. Nem szeretek nyűglődni a sminkekkel, ha már valamiért kiadok pénzt, az legyen normális. :$ Köszi a tesztet, hasznos volt!

    VálaszTörlés
  2. Köszi a tesztet, már majdnem eldöntöttem hogy teszek egy próbák a Catrice-el, munkába rohanós sminknek. Na, viszont ha ennyire bonyolult a felvitele, akkor ő kimarad sajnos. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem annyira bonyolult ám, de a Maybelline-nel ezerszer könnyebb. :)

      Törlés
    2. Csak nem hagyott békén és megvettem ma. :) Nekem nagyon kellemes csalódás, az elf "tusecsetével" tettem fel és nagyon szépen, egyenletesen el tudtam dolgozni. Tényleg nem olyan jó mint a Maybelline (abból az aranyat és bronzot használom), de egynek elmegy, most így hirtelen megszerettem. :)
      (Na jó, már folyamatban van a color tattoo rendelésem ebay-en, kell nekem a türkizkék és a smaragdzöld is :) )

      Törlés
  3. Megvettem mindkettőt én is. A Catrice színe nagyon megfogott, a Tattoo pedig úgy jó ahogy van. Kár, hogy itthon csak néhány szín kapható, még kettőt vennék, már Ebay-n nézegetem őket. A Pomegranate Punk és a matt Taupe szín nagyon szép.

    VálaszTörlés
  4. Amikor megjelentek a Maybelline-esek, rögtön megvettem a bronz mellett az aranyat is. Bár ne tettem volna! Közel nem olyan állagra mint a barna, ahogy te írtad pikkelyesedik, és a legnagyobb bánatom, hogy csillámok vannak benne, nem tiszta arany krémpigment az egész :( ... a bronz viszont isteni, én is imádom!

    VálaszTörlés
  5. Én nem szoktam bázis használni alájuk. Nekem a Catrice magában nem olyan tartós, mint a Maybelline, így ha én tesztet írnék, akkor tuti a Maybelline nyerné a tartósság kategóriát is :-)
    Meli: ha esetleg valahol tudsz szerezni, akkor az Essence Circus-os trendkiadásában volt arany színű krémes szemfesték és az tényleg szuper arany szín volt. Hátha van vkinek vagy látsz valamelyik Rossmannban még ...

    VálaszTörlés
  6. bettynova: köszi! Vicces, sokáig láttam őket kiárusítva, dehát nem gondoltam volna... :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...