2012. december 18., kedd

Sleek Au Naturel paletta minták


A Sleek Au Naturel palettáját mostanában nagyon gyakran használtam, főleg a sötétebb, őszies színei miatt és mert alapvetően nagyon szeretem a Sleek szemhéjpúdereit.
Ez a paletta nem különösebben érdekes darab, természetes, földszínekből áll, de nekem ezek a kedvenceim, így egyértelmű volt, hogy beszerzem. 

A csomagolás a szokásos. Nekem sosem volt semmi kifogásom ellene: nagy tükör, visszafogott fekete kivitel, viszonylag használható applikátor. Zavaró illatot továbbra sem fedeztem fel, az ár és a mennyiség változatlan.


A szemhéjpúderek felülete már nem gofris mintázatú, hanem hagyományos, sima a tetejük. Nekem tetszett a korábbi rácsos mintázat is, már csak azért is, mert az ember azonnal látta, hogy Sleek-kel van dolga, de letisztultabb, modernebb, minőségibb hatást kelt ez az egyszerűség.

A paletta 4 metál fényű és 8 matt színt tartalmaz.
A 4 metál szín erősen pigmentált, intenzív színük és fényük van, kicsit porolnak, de csak amennyire ezt a Sleek-nél már megszokhattuk. Illetve a Sleek metál színeire jellemző még a szemhéjpúderek felületének az a fura viselkedése, hogy a tetejük valahogy megkövül. Persze ettől még a színek extrán pigmentáltak és ugyanolyan könnyű velük dolgozni, az ecset felveszi a port, de látványra nem túl megkapó. 


A 4 metál szín:
(Nekem ezek a kedvenceim.:)


Az alsó sorban található matt színek szintén szépen pigmentáltak, az árnyalatok is kedvemre valók, nem lehet rájuk panasz. 

A paletta „gyengéje” a felső sorban lévő szemhéjpúderekben rejlik. Ezek a színek nagyon-nagyon gyengén pigmentáltak. Alig látszanak, a mintákat is csak többszöri áthúzással sikerült lefotóznom. Persze én ezzel a vásárlás pillanatában tökéletesen tisztában voltam, éppen ezért vettem meg ezt a palettát. :)

A felső sor ugyanis nagyon rosszul teljesít, ha a mozgószemhéjon akarjuk használni őket, de az alacsony pigmentáltság, a matt finish és a semleges színek miatt ezek a szemhéjpúderek kiválóan alkalmasak satírozáshoz, a szélek ellágyításához, finom átmenetekhez. Számomra ilyen egy tökéletes satírozó szín, amiből persze sosincs elég a kollekciómban. :)
  
 Nougat, Nubuck, Cappucino

 Honeycomb, Toast, Taupe

 Concer, Moss, Bark

 Mineral Earth, Regal, Noir

Én teljesen meg vagyok elégedve ezzel a palettával és mindenkinek ajánlom, aki szereti ezeket a színeket és szeretné egy kicsit megkönnyíteni a satírozás folyamatát reggelente. Nálam 5/5 ez a paletta.

IDE kattintva körülnézhettek a MUP-ban, amit melegen ajánlok, hiszen megérkeztek az új Sleek paletták is a webshopba! 

7 megjegyzés:

  1. Jé, én nem tapasztaltam a megkövülést, mondjuk csak ecsetettel használom őket, színmintához sem nyúltam beléjük. Nekem amúgy még gofris verzió van, és odavagyok érte teljesen. :-)

    VálaszTörlés
  2. Nekem az oh so van meg, azt nagyon szeretem, de az igényeim nőttek. :) a sparkle 2 a legszimpibb most. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én félek tőle kicsit, hogy a csillámok vagy nem látszanak majd vagy lepotyognak. :S Remélem egyik sem lesz jellemző, mert akkor mindenképpen beszerzem én is. :D

      Törlés
    2. Én egyelőre csak álmodozom, most erre futja. :D

      Törlés
  3. Nekem is megvan ez a paletta az Oh so speciallel együtt és mindkettőt imádom. Én is satírozásra használom a gyengébb színeket,nagyon jól szuperálnak így. Most a Sparkle 2 és a PPQ Respect között vacilláltam,végül az utóbbit rendeltem,mert a csillámok viselkedése engem is aggaszt.

    VálaszTörlés
  4. Attól lesz a por állagú pirosító, kőpúder vagy szemhéjfestékek tetején egy vékony keményebb réteg, mert az ecsetről vagy a szivacsról olajos/zsíros anyag kerül a por tetejére. Ezt olvastam v.hol és mikor elkezdtem minden használat után (a heti samponos mosáson kívül) nedves törlőkendővel kimosni a púderezés során az ecsetre került alapozót már többé nem volt ilyen gond. A szemfestékecseteimmel ugyan ezt teszem. :)

    VálaszTörlés
  5. Ezek minerál festékek, így ha belenyúlsz kézzel, akkor az ujjadon lévő zsírok (mivel a minerál "él") rátapadnak és kémiai hatás keletkezik, azaz ahogy Te mondod "megkövül". A minerál festékekbe nem szoktak (nem célszerű) ujjal belenyúlni, csak ecsettel, főleg, ha préselt formában vásárolod meg. Ezért ha veszel pl. egy minerál (vagy egy jó minőségű erősen pigmentált port, mint a Sleek festékek) porfestéket, kiöntöd egy tégelybe és elkezded nyomkodni az ujjaddal, akkor hozzáadott adalékanyag nélkül össze tudod préselni egy fényes sima felületté. Ha ugyan ezt ecsettel kevergeted akkor nem préselődik össze. Egyszerű kémia ;-) Érdemes néha utánajárni az ok-okozatoknak egy esetleges félreértés elkerülése végett :-)

    Egyébként az egyik kedvenc palettám ez az AU, de én mindig a felső sort használom, mert a sötétebbekhez ügyetlen vagyok és pandára festem velük magam. A felső sor kitűnő alap és mégis szépít, főleg ha utána sok spirált vagy műszempillát teszek fel. Nagyon szeretem olvasni a blogod, mert nemcsak leírod a smink végén, hogy mit használtál, hanem be is mutatod őket. Maradok hű olvasód!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...