2014. február 2., vasárnap

Ben Nye Banana Luxury Powder

Emlékeztek még, amikor néhány hónappal ezelőtt kifakadtam a blogon, miszerint a drogériák illetve a webshop-ok virtuális polcain szinte lehetetlen igazán sárgás színű és/vagy tónusú púdert találni!?


Evinde akkor azt ajánlotta, hogy próbáljam ki a Ben Nye (ejstd: ben áj) banánpúderét, mert az kifejezetten sárgás, hátha az majd megoldja a problémámat. Igaza volt! (Mellesleg Evinde ajánlotta a Holika Holkia Clearing Petit BB-jét is kipróbálásra, ami nagyon-nagyon bevált, úgyhogy érdemes odafigyelni erre a lányra! :D)

A Ben Nye banánpúderét egyértelműen nekem találták ki! Mindjárt el is mondom, hogy miért, de előbb essünk túl a formaságokon! :)

A csomagolása rettenet! :P De tényleg, nézzétek meg:



A púder nem egy nagy átmérőjű, nagy felületen lukacsos, mély tégelyben van, mint mondjuk...hm....bármelyik porpúder....neeem! Ez a műanyag tégely inkább egy sótartóra hasonlít, amiből véletlenül sem tudod úgy kinyerni a púdert, hogy az kényelmes legyen! Abszolút nem praktikus!

Nem is értem hogy aki ezt a csomagolást kitalálta, az mit hitt? De most komolyan. Persze tudom, hogy ezt a púdert alapvetően nem a hétköznapi embereknek találták ki, hanem profi sminkeseknek, de hát akkor is! Ha használni akarod és épp nincs nálad egy üres tégely vagy bármi, hová öntöd ki? A kupakjába biztos nem, mert az túl kicsi, nem fér bele a púderecset feje, szóval ha esetleg nem úgy oldod meg, hogy közvetlenül rászórod a tégelyből az ecsetre a púdert, akkor kénytelen leszel venni hozzá egy nagy, szűrővel ellátott tégelyt, mint pl. ez:

Ezt a tégelyt egyébként a Kryolan City-ben vettem, de találtok ilyet a MUP-ban és az ebay-en is!

Az eredeti csomagolás kupakja egyébként jól záródik, könnyű, viszonylag kis helyet foglal, bár ezek a költöztetés után mit sem számítanak, ami viszont fontos: 42 gramm púdert kapunk a pénzünkért!!! Ami brutálisan sok, a DODO púder pl. "csak" 30 grammos.

 Pont belefért az összes púder!
A címkét is átmenekítettem a régi tégelyről! :)

Ez az egyébként igencsak finomra őrölt porpúder gyönyörűen belesimul a bőrbe és szépen lemattítja azt, anélkül, hogy poros vagy túlságosan matt hatású lenne az arc. Az eredmény abszolút természetes, de azért kellően matt! Jó hír továbbá, hogy az illatanyagokra érzékenyeknek sem kell aggódnia, ez a púder ugyanis illatmentes. 

És ami a legjobb benne: határozottan sárga! A színe is és a tónusa is! (No nem az a csúnya narancssárga, hanem szép citromsárga!) Pont amilyen nekem kell!


Az arcom persze nem lesz tőle banán sárga, hiszen nem olyan erős a fedése, hogy természetellenesen sárgának tűnjek tőle, de ahhoz eléggé fed, hogy a pinkes tónust átfordítsa sárgássá! 


Most már bármilyen tónusú alapozót magamra kenhetek, ez a púder ugyanis gyönyörűen korrigálja a tónusbeli, sőt a kisebb színbeli különbségeket is! Nem baj, ha a BB vagy az alapozó alapvetően rózsaszínes vagy szürkés tónusú, sőt az sem, ha kicsit világosabb, mint az ideális!

A mattító hatása jó, de nem természetfeletti sajnos. :P Néhány óra után átfényesedik az orrom, de nem durván, csak enyhén, ráadásul a kifényesedés erősen függ a púder alá kerülő BB vagy alapozó minőségétől/oil-controll-jától is, úgyhogy ezt nem tekintem hibának.  

Az ára talán elsőre soknak tűnik, 5700 Ft körüli áron kapható az ebay-en, de ne felejtsük el, hogy rengeteg púder van a tégelyben és hogy ez egy professzionális termék!

Összességében: Imádom! Hosszú ideje kerestem már a színben hozzám tökéletesen passzoló púdert és most végre megvan, így már nem üt el a nyakam színe az arcométól, használhatom az összes BB-met, nem számít melyik-milyen tónus és a púder minőségére nem lehet panasz! Biztos, hogy újravásárolom, ha egyszer elfogy!

Mindenkinek ajánlom, aki szintén sárgaságban szenved és nem talál megfelelő tónusú púdert magának! :D :P

20 megjegyzés:

  1. Jajj istenem, ez a csomagolás egy emberiség elleni bűntett! :S :D Viszont ez a tégely amit vettél hozzá, hihetetlen jó! Egyébként meg végre valaki írt erről a púderről, már annyi youtube videóban láttam.. :)

    VálaszTörlés
  2. Jól megoldottad a tégelyproblémát, én is valószínűleg kiakadtam volna a sószórós jellegen... Már sok jót olvastam erről a púderről, úgyhogy szerintem utána is nézek másik árnyalatban...

    VálaszTörlés
  3. elvileg kim kardashian is ezt használja, úgyhogy csak jó lehet :D
    kár, hogy nem tettél fel arcos képet, kíváncsi lettem volna, felkenve hogy mutat:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, ne izgulj, látni fogod még eleget, mivel mostanában minden BB-t ezzel fogok fixálni a sminkes posztokban, sőt tulajdonképpen láttad is már ebben a posztban élesben:
      http://katiebeauty.blogspot.hu/2014/01/bronz-smink-sleek-original-palettajaval.html

      Törlés
  4. Nagyon sok videóban láttam már ezt a terméket, igazán ígéretesen hangzik!
    Ugyanezzel a problémával küzdöm, mint Te - mindenképpen utánanézek, hogy milyen színekben kapható :-)

    VálaszTörlés
  5. 5700? Én tavaly az Ó utcában 2800-ért vettem egy másik árnyalatban (Cameo), nem hiszem, hogy most sokkal több lenne. 5700-at nem ér szerintem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Komolyan??? Ekkora lenne a különbség a az ebay és a Kryolan City között?!
      Én meg azt hittem, hogy elég jó áron sikerült beszerezni, mivel ezen az oldalon is 5000 Ft körüli áron adják: http://www.sminkbolt.hu/category.php?bid=5700

      Törlés
    2. A Ben Nye Luxury Visage púderek tényleg ilyen 2800 ft-os áron voltak ha jól tudom ugyanolyan árnyalatokkal, de igazából nem tudom mi a különbség köztük, mert ugyanúgy van banana árnyalat és buff is. Nem tudom kaphatóak-e még, vagy azok lettek új csomagolásba öltöztetve. Azok magasabb dobozban voltak és van egy kecskeméti bolt, ahol még lehet kapni és 3700 ft körüli áron van, rendelni is lehet tőlük. Valaki nem tudja mi a különbség köztük? Itt találhatóak: http://makeupmarket.hu/ben-nye/435-bn-visage-poudre-luxury-powder-42-g-bv-mhv.html

      Törlés
    3. Csak a kiszerelés a különbség, a termék ugyanaz. Az enyém 42 grammos (alacsonyabb doboz), a nagyobb, magasabb dobozok viszont 85 grammosak.

      Törlés
  6. Csak egy árnyalatban kapható?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem. Ez a fajta púder 4 színben elérhető: Cameo, Banana, Buff és Beige Suede.

      Törlés
    2. Á, szóval a Banana az árnyalat neve... Bocsi a tudatlanságért :D

      Törlés
    3. Ááá, igazad van. Nem jó cím. Mindjárt javítom. :)

      Törlés
  7. Nekem időtlen idők óta megvan már, és az évek alatt a szívemhez nőtt. Használom korrektorként, sima púderként, fényvédő fölé. Egyenlőre nála jobbat még nem találtam, nem is fogom egyhamar lecserélni.

    VálaszTörlés
  8. Örülök, hogy tudtam segíteni. :D

    VálaszTörlés
  9. Haha, épp ma nézegettem Ben Nye termékeket és azon gondolkodtam, hogyan kell kiejteni :DDD Hála neked ezt is tudom már! :-)

    VálaszTörlés
  10. Eskü azt hittem, hogy banánból készült a púder! Ma már annyiféle dolgot kitalálnak, hogy szentül hittem ez tényleg banánból készült, és banános illat lengi körül az aurámat is ha megveszem. Amikor odaértem, hogy illatanyagmentes, akkor dőlt bennem össze egy világ....:D Én ma valami nagyon banánosra vágyhattam, vagy nem tudom...:D

    VálaszTörlés
  11. Örülök, hogy nemcsak én rajongok a Ben Nye cuccokért! Ez a púder pont nincs meg, mert a transzparens púderük nagy szerelmese vagyok, de lehet,h végre ezt is be kéne már szerezni! A Ben Nye special fx makeup termékeit próbáltad már? Én imádom őket :)

    VálaszTörlés
  12. Szia! A fedéséről mi a véleményed? Nyárra a Paese ásványi púdert használtam csak, ahelyett gondoltam erre. (Kicsit jobb az egységár, no!) Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fedése nem olyan erős, mint mondjuk a Rimmel Stay Matte-nek. (Utóbbi igencsak besegített, ha piros foltokkal kellett megküzdenem, de a banán púder annyira nem fed.)
      Nem transzparens, némi fedése azért van, de nem sok. Inkább csak mattít és fixál.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...