2014. február 25., kedd

Nem lett kedvenc: Max Factor CC krém

Tudom, hogy már rengeteg poszt látott napvilágot a Max Factor CC krémjéről, és a legtöbben nagyon szerették is, de én egyáltalán nem vagyok elájulva ettől a terméktől. Sőt! Ha érdekel, hogy miért, olvass tovább! :)


A csomagolás rendben van. Tubusos kiszerelés, jól záródó kupak, pozitívum, hogy a krém nem ömlik ki a csőrön át a legapróbb érintésre, mint mondjuk a Garnier olajmentes BB -je. A külseje szépnek ugyan nem mondható, de gond sincs vele, úgyhogy emiatt nem panaszkodom.


Illat:  Az illata pontosan olyan, mint a MF egyik "régi" (már nem kapható) alapozójáé, az Xperiencé. Elég intenzív, egy ideig a felvitel után is érezhető, de engem nem zavar, sőt szerintem kellemes.

Állag: Az állaga kicsit emlékeztet a Facefinity-re. Folyékony, de nem túl híg, tapintásra szilikonos érzetű (ami elvileg a jó adag glicerinnek köszönhető), könnyen terül, nem csíkozódik, tehát nem kell pepecselni vele reggel! Pozitív az is, hogy nagyon hamar beszívódik és selymes érzetű lesz tőle a bőr. DE!

Ha kézzel viszem fel az arcomra a CC-t, "gyönyörűen" beleül a pórusokba! Minden egyes pórus láthatóvá válik az orromon és az almácskákon, mert a krém beleül a kis mélyedésekbe, a felszínt azonban nem fedi el kellőképpen, így a pórusaim szinte világítanak....kicsit groteszk, de máshogy nem tudom megfogalmazni: olyan, mint ha világos szeplőim lennének...:S

Érdekes módon, ha ecsettel viszem fel a CC-t, akkor nincs ilyen gond (akkor nem ül bele a pórusokba és építhető is valamennyire) de szerintem ez inkább a Sigma F80-as ecsetének érdeme, nem a CC-é!

Szín: Az én árnyalatom a 40-es, Fair. Ha minden igaz, akkor ez a legvilágosabb árnyalat a palettán, a tónusa semleges: nem kifejezetten sárgás, de nem is annyira rózsaszínes, hogy ne tudjam használni.  


Fedés, finish: A fedése a gyenge és a közepes között van valahol. (Igazából ennél csak erősebb fedésű arcravalóim vannak itthon, úgyhogy a mérleg nyelve inkább a gyenge felé billen Nálam...) Szépen kiegyenlíti a bőrszínt, a pirosságokat is elhalványítja, de a szeplők láthatóak maradnak. A hatás természetes, egyáltalán nem maszkszerű. A CC a felvitel után szinte azonnal mattra szárad, nem csillog, nem ragad.

Bal oldalon smink nélkül, jobb oldalon a CC-vel, púder és korrektor nélkül: 




Tartósság: Ez az a pont, ahol Nálam elbukott ez a krém.
Nem csak azért, mert nagyon gyorsan átfényesedik, hiszen mostanában rajtam semmi nem bírja 2-3 óránál tovább, hanem mert elég csúnyán kopik! Összecsomósodik az orrom tövében, a hajam vonalánál, és bizony-bizony, ahogy kopik, úgy válnak láthatóvá a már emlegetett, CC krémmel eltömített, világos pórusok. A nap végére már határozottan foltosnak és olajosnak, leharcoltnak látom az bőröm...

Összességében: Száraz illetve normál bőrön működhet, de a kombinált és a zsíros bőrű leányzókat óva inteném tőle, illetve azok sem fogják szeretni a Max Factor CC-jét, akik a magasabb fedőképességű alapozókat szeretik és/vagy akiknek van "takargatnivalójuk". 

UPDATE - 2014.02.26: Ma reggel a kukába hajítottam a tubust, mert Gabica hozzászólása ráébresztett, hogy minden bizonnyal nekem is ettől a krémtől lett tiszta pattanás a T vonalam! (Szinte sosincs pattanásom, az utóbbi időben azonban napról-napra megjelenik egy-egy...most már biztos, hogy a CC-től!)

9 megjegyzés:

  1. Pedig a képeken nagyon ígéretesnek tűnik, kár, hogy annyira beül a pórusokba. Én mondjuk most az Avon CC-jét fogom kipróbálni, arról sok jót olvastam, remélem be fog majd válni.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Pont ma adtam tovább egy ismerősömnek ezt a CC-t, mert egyszerűen képtelen voltam már használni. Egyáltalán nem vált be, én még az illatát sem tudtam elviselni! Engem is az zavar a legjobban, hogy ocsmány módon kopik a nap folyamán az arcomról, rossz tükörbe nézni! + mikor használtam pattanások jöttek ki az arcomon :S

    VálaszTörlés
  4. Ez nem hangzik valami jól, bár ha jól emlékszem próbáltam a teszterét és a legvilágosabb sem volt jó nekem, úgyhogy eddig sem fenyegetett a veszély, hogy meg akarnám venni, de akkor már biztosan nem is fog :) viszont legalább az alapozóik elég jók :)

    VálaszTörlés
  5. nekem kombinált bőröm van, de nem tapasztaltam amiket te. én nagyon szeretem :)
    (roni)

    VálaszTörlés
  6. én és a nagyjából már-már normál bőröm (néhol azért picit vízhiányos-picit zsírosabb) kedveli. :)

    VálaszTörlés
  7. Sajnos egyetértek a negatív tulajdonságaival, nekem se vált be. Az én bőrömön is nagyon feltűnő, és hamar kopik is. :(

    VálaszTörlés
  8. Ó, pedig ettől a márkától többet vártam volna :-( Kár érte.

    VálaszTörlés
  9. Csak egyetérteni tudok, rajtam sem tartós, de azért szuper gyengének sem mondanám, de egy hosszabb, rohanós napon 100%, hogy nem ezt teszem fel.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...