2012. október 22., hétfő

Smink a mélyen ülő szeműeknek (step-by-step)

A mai bejegyzésben a mélyen ülő szemű lányok (korrigáló) sminkjét mutatom be lépésről lépésre. :)

A modellem Zsófi, aki a Facebook-on keresztül jelentkezett modellnek.
A képei alapján először nem tudtam eldönteni, ha a mélyen ülő vagy a kiugró szemű modellnek lenne alkalmasabb, mert bár mélyen ülnek a szemei, a mozgószemhéja kerek, íves, "lehet rajta dolgozni", nem szorul úgy háttérbe, mint a rejtett szemhéjjal társuló mélyen ülő szem. (Ez azért érdekes, mert a mélyen ülő szem és a kiugró szem egymás tökéletes ellentéte, erre jön egy lány, akiben szinte mindkettő megvan.)

 Zsófi smink nélkül

Végül úgy döntöttem, igenis Ő lesz a mélyen ülő szemek sminkmodellje, mert inkább arra dől a mérleg nyelve. A munka közben aztán rájöttem, hogy jól döntöttem, a közeli képeken látszik, hogy a szem árnyékban van és a végeredmény is igazolta a döntésemet. :)


Ismétlésképpen: a sminkelésnél a következőkre kell odafigyelni:
- a mozgószemhéjra és a belső szemzugba világos, csillogó szín kerüljön
- a sötétebb árnyalatok a szemöldökcsontra kerüljenek
- a legsötétebb szín a külső pillák fölött mutat igazán jól
- a szemöldökcsonton használt szín és a szemöldök alá felvitt highlighter matt legyen
- a szélek legyenek nagyon lágyak
- a kontúrozáskor a felső tusvonal legyen nagyon-nagyon vékony.

1. Először lealapoztam Zsófi arcát, kapott egy kis púdert, szemhéjalapozót, és kicsit kihúztam a szemöldökét. (A szemöldökét nem szedtem ki, egyrészt nem akartam megkínozni a sminkelés előtt, másrészt nem akartam "végleges" változtatásokat eszközölni rajta.:)

Amíg Mi sminkeltünk, addig Zsófi lovagja fényképezett, így jó kis werkfotók is készültek. :)

2. Ezután egy fényes, barackos szemhéjpúdert vittem fel a mozgószemhéjra, de csak a kétharmadára. (Felvihettem volna az egészre is, ha teljesen rejtett lett volna a külső szél, de volt hely a legsötétebb színnek a külső szempillasor tövében, ezért úgy döntöttem, nem kell oda világos árnyalat.)   3. A maradék egy harmadra egy matt sötét lila, majdnem fekete szemhéjpúder került. (Ennek a műveletnek nem kell tökéletesnek lennie, később ráérünk eldolgozni a széleket.)4. A sötét színt a szemöldökcsonton egy matt bőrszínű szemhéjpúderrel jól elsatíroztam (egyrészt hogy az éles vonal eltűnjön, másrészt, hogy kicsit világosítsak a szemhéjpúderen), a szempillák tövét viszont sötéten hagytam, illetve alul is kontúroztam a szemet a szemhéjpúderrel.5. Vékony fekete tusvonalat húztam a felső szempillák tövében, követve a természetes szemformát, majd alul is kontúroztam, aztán előkerült a szempilla göndörítő és a spirál is.
6. A szemek sminkje után jöhet az elmaradhatatlan pirosítás és a magasfényű szájfény......és már kész is! :)

Mit használtam?
Rimmel Stay Matte folyékony alapozó - Zsófié!
Rimmel Stay Matte mattító púder - 001 Transparent - Zsófié! 
Max Factor Flawless Perfection pirosító - Naturelle - Teszt hamarosan!
 NYX szemöldökpúder - Taupe/Ash 
Urban Decay szemhéjalapozó
Moda I-shine szemhéjpúder - 310
Sleek OSS paletta - matt sötétlila
NYX mono szemhéjpúder - Highlight 
Maybelline Lasting Drama krémes tus - Intense Black
Avon Supershock krémes szemceruza - Black
Maybelline Colossal szempillaspirál 
essence sun club szájfény - terracotta sunset

Ha a Te szemed még mélyebben ül, annyira, hogy a mozgószemhéjad külső része abszolút nem látszik, azaz rejtett és mélyen ülő szemed van egyszerre, akkor se aggódj, mert hamarosan érkezik egy másik step-by-step smink, amiben megmutatom, hogyan kell azt a változatot sminkelni. :)  

13 megjegyzés:

 1. Nagyon szépen sikerült Zsófi sminkje. Ahogy elnéztem az első képet, rájöttem, hogy az én esetemben is ez a helyzet áll fenn, de valahogy (ösztönösen?) mindig hasonló sminkeket készítek, persze nem olyan szépen mint te. Úgyhogy a stepbystep alapján igyekszem fejlődni :) Köszi a bejegyzést :)

  VálaszTörlés
 2. .szep lett, erthetoen le is irtad, koszi! ..hat igen, ilyen ha egy hozzaerto sminkel :)

  VálaszTörlés
 3. Szuper. Nem semmi változás. Így kell csinálni szépből gyönyörűt. ;)
  És tényleg nagyon klasszul leírtad a lépéseket.

  VálaszTörlés
 4. Nagyon szép lett a smink, érdekes és hasznos volt olvasni, várom a következő részt! :)

  roseballerina.blogspot.hu

  VálaszTörlés
 5. Hú,tényleg nagyon szuper lett!! :)

  VálaszTörlés
 6. Gyönyörű lett ez a smink, profi fotókkal, szép munka :) Így tovább!

  VálaszTörlés
 7. Szerintem neki jól állna, ha rendesen ki lenne szedve a szemöldöke, ha lenne egy kis íve sokkal nyíltabb lenne a tekintete. A smink szerintem elvi alapon jó is, de gyakorlatilag meg pont azt szeretnénk elérni az ilyen szemformánál, hogy mandulásodjon, ezért én például tettem volna még bele fényeket és óvatosabban bántam volna a sötét szemfestékkel. Egyrészt azért, mert nagyon lehúzza a szem szélét, másrészt szerintem előnytelen, hogy felmegy a szemöldökéig. Tudom, hogy nem könnyű, ezt építő jellegű kritikának szánom. :)

  VálaszTörlés
 8. Annyira vártam ezt a bejegyzést! Nemrég egy barátnőm megkért, hogy sminkeljem ki, mivel ő nem igazán tudja hogyan kell és most vált munkahelyet ahol a jövőben szeretné magát egy picit festeni. Hát, én még sosem sminkeltem mást csak magamat, így nem is ment olyan könnyen, mint azt gondoltam, főleg, hogy neki teljesen más formájú a szeme mint az enyém. Hát az övé valami ilyesmi! Megmutatom neki a posztodat, talán ez is segít neki kicsit! Köszönjük! :)

  VálaszTörlés
 9. Nagyon tetszik, szép lett :)

  norasbeautylife.blogspot.hu

  VálaszTörlés
 10. Nagyon szép lett! És jól is áll neki! :)

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...