2012. október 26., péntek

essence color arts szemhéjalapozó teszt

Ma egy olyan termékről fogok írni, ami alapjaiban rengette meg a szemhéjalapozókról alkotott képemet, ez termék pedig nem más mint az essence color arts szemhéjalapozója. :)

Jobb minőségért katt a képekre!

Aki régóta olvas, az tudja, hogy imádom az Artdeco szemhéjalapozóját, minden szemhéjalapozót hozzá hasonlítok. Megrendeltem az Urban Decay Primer Potion-t, a Too Faced Shadow Insurance-t, a NYX HD szemhéjalapját, az elf szemhéjalapozóját, mindenfélét, ami külföldön és itthon is népszerű, csak azért, hogy kiderítsem, tényleg az Artdeco-e a Nr 1. számomra.

Azt gondoltam, ha valaha egyszer valamelyik szemhéjalap letaszítja a trónról az Artdeco-t, akkor az csak
valami világhírű, sokak által ajánlott, meglehetősen drága darab lesz. A napokban azonban kipróbáltam az essence új szemhéjalapozóját és leesett az állam...

A csomagolás nem túl kifinomult, azt meg kell hagyni. Világoskék-sötétkék műanyag tubus, fekete kupak. Nem szemet gyönyörködtető látvány, de praktikus, nem kell belenyúlkálni, kicsi és hamar ki lehet szúrni a fiókban. 7,3 ml.


Könnyű, tejfehér színű (félig átlátszó, félig fehér színű) nem túl folyékony krém, ami először vizes hatású, de a szemhéjon nagyon gyorsan színtelenné és mattá változik. Amint hozzáérünk, egyre ragadósabb, tapadósabb lesz és még sokáig az is marad! (Teljes száradás után selymes felületű lesz.) Illata egyáltalán nincs.

Nagyon kis mennyiség is elég belőle egyszerre. 

Ami miatt igazán megszerettem: gyönyörűen felerősíti a színeket! (Főleg ha a szemhéjpúdert vagy a pigmentet akkor visszük fel, amikor a szemhéjalap még ragad! Akkor brutális! :)) A csillámok láthatóvá válnak, a színek maximálisan felerősödnek, mégis könnyen elsatírozhatóak a szemhéjpúderek, nem kell szenvedni a satírozással!

 Jobbról balra: Catrice szemhéjpúder alap nélkül, megszáradt szemhéjalapozón, majd ragadós szemhéjalapozón

És a lényeg: elképesztően tartós! (Valószínűleg a ragadóssága miatt.)
Az elmúlt héten kipróbáltam mindenféle szemhéjpúderrel, pigmenttel és minden alkalommal tökéletesen állta a sarat. A nap végén is olyan volt, mint reggel 7-kor, ami testvérek között is legalább 12 óra. :)

Összességében: Bármelyik drogériában beszerezhető, kifogástalan minőségű szemhéjalapozó, az ajánlott fogyasztói ára pedig 599 Ft! Szívből ajánlom mindenkinek!


UI: Totálisan odavagyok ezért a cuccért!:D

28 megjegyzés:

  1. Ki gondolta volna.:))
    Bár nem nagyon használok szemhéjpúdert, inkább csak tus meg szempillaspirál vagy csak utóbbi. De lehet kedvet kaptam hozzá most a posztodtól.:)

    VálaszTörlés
  2. Én nem találtam szegeden, pedig sokat olvastam róla, és mivel nagyon olcsó is volt azonnal megakartam venni, de egyenlőre sehol sem láttam :D kár mert így most még jobban kell :P

    VálaszTörlés
  3. jól hangzik, rábeszéltél ui. fogyóban a mostani! Mennyibe kerül az lemaradt vagy én nem látom?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van, ez kimaradt! Kiegészítem a posztot! :)

      Törlés
  4. Nahát, ez nagyon jól hangzik. Én ezer éve használom a béna kis NYX alapomat, ami az istennek se akar elfogyni, és emiatt nem tudom révenni magam, hogy egy drágábbra beruházzak, de ez kihagyhatatlannak tűnik :)

    VálaszTörlés
  5. és mennyire tartósak vele a színek? engem ez érdekelne, mert minden lekopik rólam pár óra alatt :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahogy a posztban is írtam: "És a lényeg: elképesztően tartós!"

      Törlés
  6. ez nagyon ígéretesnek tűnik!! Mit gondolsz, ha csillámport akarok magamra "ragasztani", arra is alkalmas?!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy az igazi, nagyméretű csillámokat elbírja-e azt nem tudom, de az essence 01-es arany pigment kipróbáltam és simán vette az akadályt! :)

      Törlés
  7. Már van egy, amit még nem vettem górcső alá, de ezek után beszerzek még egy tartalékot is.

    VálaszTörlés
  8. Hoppá, nem is gondoltam volna személy szerint, hogy mennyire odateszi magát ez a kis kékség :) Régóta gondolkodom szemhéjalapozóban, de nem tudtam eddig dönteni - köszönöm, hogy segítettél ebben :)
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
  9. nálam is nagyon tartósnak bizonyult, imádom :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, akkor csak nem beszélek hülyeségeket! :D

      Törlés
  10. ha végeztem az elf-el, akkor ezt fogom használni, eddig még csak pigmenttel próbáltam, azzal nagyon jó volt!

    VálaszTörlés
  11. Ugyan én csak szerdán szereztem be, ma avattam fel, és nem is volt hosszú napja, hogy kiderüljön, mennyire tartós, mert a kozmetikusom lemosta a sminkemet, de amint próbálgattam nagyon tetszett, mennyire erősíti a színeket :) Ma pedig krémes szemhéjfestéket tettem rá, nem gondoltam volna, hogy ilyen van, de még azt is élénkítette :O

    VálaszTörlés
  12. Azta, asszem megvan, mi lesz a You Rock! szemhéjalapozó utóda.. :]

    VálaszTörlés
  13. Hát én nem ájultam el tőle, így a tartósságát illetően, egyébként szépen felerősíti a színeket. Nekem igen olajos a szemhéjam, és azért napközben eléggé beült a szemem ráncába. Szóval akinek hasonlóan olajos a szemhéja, annak azért simán kihagyható.

    VálaszTörlés
  14. Nagyon jól hangzik, lehet kipróbálom :)

    norasbeautylife.blogspot.hu

    VálaszTörlés
  15. Még jó hogy most vettem meg az ArtDeco alapot... Attól függetlenül lehet az essence-t is kipróbálom. :)

    VálaszTörlés
  16. De jó, úgyis szemhéjalapot akartam venni!!! :)

    VálaszTörlés
  17. pont most nézegettem a boltban mert nekem is épp szemhéjalapozó kéne így az ArtDeco után, de én hülye visszatettem a polcra mert az volt ráírva, hogy a pigmenteknek van kitalálva. Azt hittem, hogy speckón azokra a jó csak, de örülök hogy nem! tuti megveszem:)

    VálaszTörlés
  18. Én is épp mindenféle blogot és videót felkutatok annak érdekében, hogy az újonnan kapott Mac csillámomat valahogy a szememen tartsam:D Van catrice eyeshadow base-en, ami a por alapú dolgokat istenien fenntartja, de mivel nem túl krémes állagú félek, a csillámokkal nem lesz ilyen jó a hatása.
    Mit gondolsz, ez az essence ahhoz is beválna? esetleg mivel próbáljam még meg? hallottam a ragadósabb, átlátszó szájfényről mint "ragasztó", ez mennyire válhat be?

    Válaszod előre is köszönöm,
    Anita

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem hiszem, hogy a szájfény bírna több órát, szerintem max egy óra, és egy csíkban gyűlne össze a csillám.

      Én adnék egy esélyt az essence-nek, mert ha nem válna be erre, akkoris csak 599 Ft volt, és minden más szemhéjpúder alá szuper. :)

      Törlés
  19. Megtörtént a nagy tesztelés a hétvégi buliban: egyszerűen IMÁDOM!!!! :D nagyon nagyon szépen fennmaradt a csillám, minimális hullott csak az arcomra, pedig az egész estét áttáncoltam:)

    VálaszTörlés
  20. OK, akkor én ma megyek Rossmannba...

    VálaszTörlés
  21. Szia/Sziasztok!
    Csak annyit szertenék hozzátenni, hogy a ragadóssága az abból adódik, hogy ezt a szemhjalapozót az essence a saját pigmentjeihez ajánlja, hogy a nap végéig fent maradjanak.Bár nem gondoltam, hogy ilyen formában is megállja a helyét köszönöm, hogy ezt leírtad így azt hiszem én is beszerzek egyet!:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...